Кина и Француска договориле јачање економских веза

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 09:33

Кина и Француска договориле јачање економских веза

Француска министарка спољних послова Катрин Колона и њен кинески колега Ћин Ганг сагласили су се о потреби „развијања економског односа који је и јачи и уравнотеженији“, саопштило је Министарство спољних послова, након састанка у среду. Фото: Танјуг/Sarah Meyssonnier/ Pool Photo via AP Како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Ројтерс, састанак двоје министара је уследио после посете француског председника Емануела Макрона Кини у априлу.
Колона је истакла да је „Кина имала важну улогу у убеђивању Русије да се у потпуности усклади са принципима Повеље УН, посебно у погледу суверенитета и територијалног интегритета Украјине“, саопштило је то министарство.
Министар спољних послова Кине Ћин Ганг у одвојеној изјави, оценио је да две земље треба да истраже нове области сарадње и успоставе отпорнији транснационални ланац снабдевања.
Ћин је рекао да би две стране требало да ојачају сарадњу и заједно раде на решавању глобалних питања, укључујући украјинску кризу.
„Кина је посвећена промовисању политичког решења кризе, одржава комуникацију са свим странама и наставиће да играју конструктивну улогу у том погледу“, поручио је кинески министар.
Meloni: Još nije doneta odluka o napuštanju kineske inicijative „Pojas i put“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина и Француска договориле јачање економских веза се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.