Мелони: Не постоје билатерални проблеми са Француском

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 09:03

Мелони: Не постоје билатерални проблеми са Француском

Премијерка Италије Ђорђа Мелони изјавила је да не постоје проблеми у билатералним односима те земље са Француском. Фото: Танјуг/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert. file „Није ми познато да постоје проблеми у билатералним односима између Италије и Француске“, навела је Мелони и додала да ће се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наредних дана састати са француским председником Емануелом Макроном, преноси АНСА.
Она је то изјавила након што ју је Стефан Сежурне, генерални секретар Макронове странке Ренесанса, оптужио за спровођење нехумане и некомпетентне миграционе политике. „Очигледно постоји неки проблем који они морају да реше, али не мислим да имају проблем са нама. Очигледно постоји неки проблем очувања консензуса који треба да се реши, али то је унутрашњи проблем. Не желим да улазим у то, разумем потешкоће“, рекла је Мелони.
Она је поручила да тако агресивне изјаве привлаче пажњу медија и имају за циљ обраћање француском јавном мњењу.
„Такве критике ме не забрињавају“, поручиле је Мелони
Генерални секретар Ренесансе, Стефан Сежурне, претходно је изјавио да италијанска премијерка подстиче илегалну имиграцију.
„Њена политика је неправедна, нехумана и неефикасна“, поручио је Сежурне.
Расправа Мелонијеве и Сежурнеа је наставак дипломатског сукоба Италије и Француске до којег је дошло након што је француски министар спољних послова Жералд Дарманен рекао да италијанска премијерка није у стању да реши проблеме са мигрантима, што је било једно од главних обећања у њеној предизборној кампањи. Заменик Мелонијеве и министар спољних послова Италије Антонио Тајани касније је отказао пут у Париз где је требало да се састане са шефицом француске дипломатије Катрин Колона.
Свему томе претходио је сукоб из новембра прошле године око брода за спасавање миграната који је завршио у Француској након што су италијанске власти одбиле да му допусте улазак у територијалне воде Италије.
Meloni: Još nije doneta odluka o napuštanju kineske inicijative „Pojas i put“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мелони: Не постоје билатерални проблеми са Француском се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.