Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 09:00

Гинеколог објашњава зашто је фолна киселина толико важна у трудноћи

Фолна киселина је синтетизовани облик витамина Б9 који се налази у храни, а такође се узима у облику суплемената. Важна је за развој фетуса, посебно у првом тромесечју. Гинеколог Ејми Ватер је за портал Парентс објаснила зашто је фолна киселина важна у трудноћи.
Како објашњава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ватер, жене, посебно труднице, би требало да редовно уносе фолну киселину.
„Фолна киселина кључна је за нормалан неуролошки развој бебе. Она помаже у формирању неурона, а одговарајући нивои фолне киселине могу спречити урођене мане мозга код детета“, наглашава гинеколошкиња. Фолна киселина, такође, помаже у смањењу ризика од урођених мана попут расцепа усне и непца. Како каже Ватер, ова супстанца подржава раст и развој плаценте која детету даје нутритивне вредности, а може играти улогу у спречавању компликација у трудноћи као што су превремени трудови и прееклампсија.
Što smo stariji budimo se ranije! Zašto je to tako?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гинеколог објашњава зашто је фолна киселина толико важна у трудноћи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.