Песков: НАТО фактички учесник сукоба на страни Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 07:12

Песков: НАТО фактички учесник сукоба на страни Украјине

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је „специјална војна операција“ почела као конфликт Русије и Украјине, али да је НАТО сада постао фактички учесник сукоба. Фото: Wikimedia Commons/Пресс-служба Президента России „Тешко је било замислити да ће се чланице НАТО-а, Сједињене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Америчке Државе и европске државе, прво индиректно, а потом и директно, умешати у овај конфликт. НАТО је сада фактички учесник овог сукоба, на страни Украјине“, поручио је Песков у интервјуу за бањалучку АТВ.
Он је навео да је „специјална војна операција“ веома тешка операција и да је главни циљ осигурати безбедност људи који живе у Донбасу. „Делимично нам је успело да извршимо тај задатак, а делом смо још далеко од његовог потпуног извршења“, рекао је Песков.
Портпарол Кремља је истакао да Русија споро напредује у Украјини зато што не води рат, већ специјалну војну операцију.
„Водити рат је сасвим друга ствар. То је потпуно уништавање инфраструктуре, потпуно уништавање градова и тако даље. Ми то не радимо. Трудимо се да сачувамо инфраструктуру и под два, трудимо се да сачувамо људске животе“, навео је он.
Говорећи о покушају напада два дрона на Кремљ, Песков је рекао да се тај напад може третирати „као покушај терористичког напада на шефа руске државе“. „То је веома узнемирујуће и неприхватљиво. Терористичка активност државе. Ми сматрамо да је Украјина на тај начин практично сама себе сврстала у ред држава спонзора тероризма, чак не правно, него де факто, фактички“, истакао је Песков и додао да ће Москва одговорити онда, како и када буде сматрала да је то сврсисходно.
Rusija radi na nacrtu zakona o zabrani promene pola u ličnim dokumentima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: НАТО фактички учесник сукоба на страни Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.