Песков: Лукашенко пропустио доручак у Кремљу због обавеза у Минску

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 19:30

Песков: Лукашенко пропустио доручак у Кремљу због обавеза у Минску

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је белоруски председник Александар Лукашенко одсуствовао са јучерашњег неформалног доручка у Кремљу због обавеза поводом Дана победе у Минску. Фото: Танјуг/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Он је одбио да говори о здравственом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стању председника Белорусије.
„Било би крајње непримерено да ја говорим о здрављу Александра Григоријевича“, рекао је Песков, одговарајући на питање да ли је Лукашенко одсуствовао због здравствених проблема, преноси ТАСС.
Нагласио је да је Лукашенко „и у Минску имао догађаје везане за Дан победе“, те да је због тога морао „што пре да оде“.
Председник Белорусије прескочио је, како је објављено у уторак, доручак који је приредио руски председник Владимир Путин након прославе Дана победе на Црвеном тргу у Москви.
На видео-снимку који је објављен на Интернету види се како Лукашенко разговара са Путином и војним врхом после војне параде на Црвеном тргу, након чега је превежен до Споменика непознатом јунаку, за разлику од Путина и осталих лидера који су до споменика прошетали, пренео је Ројтерс.
Лукашенко је изгледао уморно, а на десној руци је носио завој, навела је британска агенција.
Meloni: Još nije doneta odluka o napuštanju kineske inicijative „Pojas i put“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Лукашенко пропустио доручак у Кремљу због обавеза у Минску се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.