Тамара Вучић са директором СЗО за Европу Робом Батлером

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 19:18

Тамара Вучић са директором СЗО за Европу Робом Батлером

Званичници Светске здравствене организације (СЗО) пренели су супрузи председника Србије Тамари Вучић саучешће породицама настрадалих у трагедијама које су недавно погодиле Србију и истакли да су договорени заједнички кораци сарадње у области менталног здравља младих. FOTO >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr Уочи Самита супружника европских лидера на тему превенције гојазности код деце које се одржава у Загребу, супруга председника састала се са извршним директором СЗО за Европу Робом Батлером, када су договорени даљи кораци сарадње у којима би, како је истакао Батлер подршка Тамаре Вучић била драгоцена.
Батлер је, на самом почетку разговора пренео своје најискреније саучешће породицама страдалих и том приликом се осврнуо на, како је рекао, дугорочне последице пандемије ковида на ментално здравље.
Говорећи о менталном здрављу младих и трагедијама које су задесиле Србију, он је истакао да је договорено да једна од области сарадње буде усмерена на подршку раном развоју детата као кључном фактору у формирању личности, што, како је навео, одавно и јесте у фокусу деловања Тамаре Вучић.
Извршни директор СЗО за Европу је на друштвеним мрежама нагласио да је са супругом председника разговарао о томе како би она могла да подржи рад на решавању здравствених проблема деце и адолесцената, укључујући имунизацију, исхрану, ментално здравље, али и спречавање вршњацког насиља.
У пријатељском и конструктивном разговору Батлера и Тамаре Вучић закључено је да, с обзиром на то да се млади, који су и најосетљивија категорија глобалне популације, сусрећу са вишедимензијалним изазовима и да им је потребна одговорна подршка свих друштвених актера како би успели да се носе са тим изазовима.
Vučić: Prijatelji su uvek uz vas,sa Sijartom o još čvršćem povezivanju dve zemlje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тамара Вучић са директором СЗО за Европу Робом Батлером се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.