Мелони: Још није донета одлука о напуштању кинеске иницијативе „Појас и пут“

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 18:56

Мелони: Још није донета одлука о напуштању кинеске иницијативе „Појас и пут“

Влада Италије још није донела одлуку о напуштању кинеске иницијативе „Појас и пут“, изјавила је данас италијанска премијерка Ђорђа Мелони. Фото: Танјуг/АР/Riccardo De Luca „Још нисмо донели одлуку. Дебата је отворена“, рекла је Мелони током посете Прагу, преноси Ројтерс.
Она >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је поновила да се противила учешћу Италије у кинеској иницијативи.
Недавно је Ројтерс објавио да италијанска влада највероватније од следеће године неће учествовати у кинеској иницијативи, али да је потребно још времена како би се о тој теми разговарало са Пекингом.
Споразум о учешћу у иницијативи „Појас и пут“ истиче у марту 2024. године и биће аутоматски продужен ако једна страна не обавести другу, бар три месеца унапред, да се повлачи из споразума.
Италија се 2019. године придружила кинеској иницијативи „Појас и пут“, а тадашњи премијер Ђузепе Конте сматрао је да ће овај споразум помоћи посрнулој италијанској привреди.
Kina lansira teretni svemirski brod na nacionalnu orbitalnu stanicu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мелони: Још није донета одлука о напуштању кинеске иницијативе „Појас и пут“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.