Русија ради на нацрту закона о забрани промене пола у личним документима

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 17:50

Русија ради на нацрту закона о забрани промене пола у личним документима

Русија ради на нацрту закона о забрани промене пола у пасошима и другим личним документима, изјавио је данас је министар правде Константин Чујченко на пленарној седници Међународног правног форума младих у Санкт Петербургу и најавио да ће текст закона ускоро бити представљен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јавности. Фото: Wikimediacommons/MediaPhoto.Org „У блиској будућности би требало да изађемо са предлогом закона о забрани промене пола у личним документима. Једина дебата ће бити да ли забранити медицински аспект, или га ограничити на правну страну“, рекао је Чујченко, преноси ТАСС.
Он је изразио став да, с обзиром на то да такав медицински проблем није широко распрострањен и да постоје само изоловани случајеви стварно оболелих људи, таквим питањима не би требало поклањати пажњу.
„Предлажем да се на то не обраћа пажња, већ да се само фокусирамо на лечење тих људи тако да побољшају своје психичко стање“, рекао је министар.
Према његовим речима, у протекле четири године у Русији је забележено више од 2.700 случајева промене пола, а након промене пола регистровано је близу 190 бракова.
Nemačka kupuje dodatnih 50 borbenih vozila Puma u iznosu od 1,5 milijarde evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија ради на нацрту закона о забрани промене пола у личним документима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.