Дачић и Сијарто: Односи Србије и Мађарске на највишем нивоу у новијој историји

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 16:29

Дачић и Сијарто: Односи Србије и Мађарске на највишем нивоу у новијој историји

Први потпредседник владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је данас са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом, који борави у Београду у оквиру 13. заседања Заједничке комисије за економску сарадњу између Републике Србије и Мађарске. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Министарство спољних послова У изузетно пријатељској и срдачној атмосфери, министри су констатовали да су свеобухватни билатерални односи Републике Србије и Мађарске на највишем нивоу у новијој историји, што потврђује и Уговор између Владе Републике Србије и Владе Мађарске о пријатељским односима и сарадњи у области стратешког партнерства, који је ступио на снагу јануара ове године, саопштило је Министарство спољних послова.
Како је наведено, у духу постојећих стратешких односа и партнерства, министри су разговарали и о предстојећим билатералним активностима на највишем нивоу, предвиђеним за јун ове године, које ће додатно унапредити добросуседске односе и успешну сарадњу између Републике Србије и Мађарске.
Дачић је, у име Републике Србије и српског народа, захвалио Мађарској на недавном постављању у погледу захтева тзв. Косова за чланство у Савету Европе, наведено је у саопштењу.
Stav Španije o nepriznavanju tzv. Kosova ostaje nepromenjen

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић и Сијарто: Односи Србије и Мађарске на највишем нивоу у новијој историји се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.