Русија обновила безвизни режим за грађане Грузије, укинула забрану летова

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 14:50

Русија обновила безвизни режим за грађане Грузије, укинула забрану летова

Русија је данас обновила безвизни режим за грађане Грузије и укинула забрану директних летова између две земље уведену 2019. године, наводи се у уредби објављеној на сајту руске владе. Фото: Танјуг/AP Photo Русија има безвизни режим за грађане већине бивших совјетских република, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али је наметнула визни режим Грузијцима 2000. године наводећи ризик од тероризма у региону Северног Кавказа, пренео је Ројтерс.
Москва је забранила директне летове за Грузију 2019. године после антируских протеста.
Грузија има безвизни режим за грађане Русије и право на рад до годину дана, што је земљу сврстало у ред главних дестинација за Русе који су напустили своју земљу после почетка рата у Украјини. Москва и Тбилиси нису имали формалне дипломатске односе од 2008. године, када су водили кратак рат око Јужне Осетије.
Руске авио-компаније ће обављати седам летова недељно између Москве и грузијске престонице Тбилисија, саопштило је Министарство саобраћаја, након што је Русија укинула забрану директних летова.
Ukrajinski generalštab: Od početka rata, Rusija izgubila više od 196.000 vojnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија обновила безвизни режим за грађане Грузије, укинула забрану летова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.