„Гардијан“: Вучићу није дуго требало да реагује на масовне пуцњаве

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 14:26

„Гардијан“: Вучићу није дуго требало да реагује на масовне пуцњаве

Британски лист „Гардијан“ истакао је данас поводом масовних пуцњава у Србији, да за разлику од САД такве пуцњаве нису уобичајене у Србији и да српском председнику Александру Вучићу није дуго требало да брзо реагује. Фото: Танјуг/СТР Само дан након ових бесмислених пуцњава, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучић је најавио неколико мера које ће спречити даљу трагедију, наводи се у тексту Криса Брауна, активисте, адвоката и председника кампање Брејди.
Мере укључују забрану издавања нових дозвола за оружје, строже казне за илегално поседовање оружја, психолошке провере власника оружја и амнестију за предају илегалног оружја. Србији је требало само два дана, после две стравичне масовне пуцњаве, да делује, истиче лист.
Зашто, након више од 200 масовних пуцњава само 2023. године, Сједињене Америчке Државе нису предузеле сличну свеобухватну акцију, односно деловале уопште?, пита се Браун. Дан за даном, САД доживљавају бесмислено оружано насиље, а ипак је општеприхваћено да ће посланици учинити мало да спрече следец́у масовну пуцњаву, наводи лист.
Ово се дешава упркос томе што су Американци јасно дали до знања да не желе празне столице за својим столовима и не желе да њихова деца деле искуства и трауме са ратним ветеранима.
Једноставно речено, већина Американаца жели да се предузму мере против насиља у вези са оружјем, истиче Браун. Разлика између деловања Србије и неактивности САД своди се на политички утицај индустрије оружја.
САД не могу да предузму свеобухватне акције које фаворизује вец́ина Американаца, укључујући чак и универзалну проверу прошлости, јер је мала, али моћна мањина посланика усвојила потпуно противљење лобија за оружје разумним законима и прописима о оружју.
Vučić: Predato više od 3.000 komada oružja, veliki broj policajaca u školama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Гардијан“: Вучићу није дуго требало да реагује на масовне пуцњаве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.