Пољска позвала на разговор амбасадора Русије због инцидента са авионом

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 13:46

Пољска позвала на разговор амбасадора Русије због инцидента са авионом

Пољска је данас позвала на разговор руског амбасадора у Варшави Сергеја Андрејева због инцидента у којем су учествовали руски борбени авион и авион пољске граничне страже изнад Црног мора, изјавио је портпарол пољског Министарства спољних послова Лукаш Јасина. Фото: Танјуг/US >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Department of Defense via AP Авион пољске граничне страже који је патролирао за Пограничну агенцију Европске уније Фронтекс за длаку је избегао судар са руским борбеним авионом изнад Црног мора код Румуније 7. маја, саопштиле су Румунија и Пољска, пренео је Ројтерс.
Јасина је на Твитеру написао да Пољска најоштрије осуђује, како је навео, „провокативно и агресивно понашање руске стране, које представља озбиљан међународни инцидент“.
Ukrajinski generalštab: Od početka rata, Rusija izgubila više od 196.000 vojnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска позвала на разговор амбасадора Русије због инцидента са авионом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.