Казахстан отежава паралелни увоз робе у Русију, Москва тражи друге канале

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 13:34

Казахстан отежава паралелни увоз робе у Русију, Москва тражи друге канале

Казахстан је пооштрио контроле испоруке електронике у Руску Федерацију, а дистрибутери су почели да заобилазе Астану и увозе ову робу из Кине, Киргистана и Уједињених Арапских Емирата. Фото: Танјуг/Olivier Douliery/Pool Photo via AP Увоз из ових земаља ће повећати цену кућне електронике за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руска домаћинства за 10 до 12 одсто, преноси Комерсант.
Заменик републичког министра спољних послова Казахстана Роман Василенко је почетком априла изјавио да његова земља неће дозволити да заобилажење западних санкција против Русије. „Сада и даље постоје могућности за транспорт производа кроз Казахстан, али трошкови су порасли због пооштравање царинске контроле“, рекао је генерални директор руске логистичке компаније Оптималог, Георгиј Властопуло.
Са њим се слаже и комерцијални директор интернет продавнце беле технике Холодилник.ру, Алексеј Погудалов, који додаје да ће нова политика Казахстана отежати и увоз из Узбекистана. Руске власти су легализовале испоруку производа без дозволе носиоца ауторских права, или такозвани паралелни увоз, у јулу 2022. године, након што су бројни продавци ограничили испоруку својих производа у Руску Федерацију.
Москва на тај начин и даље увози производе западних компанија као што су Самсунг, ЛГ, Епл, Електролукс или Бош. Ако Казахстан сасвим обустави транзит робе преко своје територије, паралелни увоз светских брендова у Русију може да постане неисплатив због високих цена, изјавио је један од дистрибутера за Комерсант.
Bescarinski izvoz u Kinu šansa za domaće privrednike i privlačenje stranih investitora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Казахстан отежава паралелни увоз робе у Русију, Москва тражи друге канале се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.