Гусев: Два украјинска дрона покушала да нападну војни објекат у Вороњежу у Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 11:34

Гусев: Два украјинска дрона покушала да нападну војни објекат у Вороњежу у Русији

Две украјинске беспилотне летелице су покушале да нападну војни објекат у региону Вороњеж, при чему је један пао, а други оборен, написао је данас гувернер региона Александар Гусев на свом Телеграм каналу. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos „Данас, рано ујутру, на војном објекту у Вороњежу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << спречен је покушај напада две непријатељске беспилотне летелице. Као резултат реаговања, један од њих је скренуо са курса и пао, док је други елиминисан у ватри ватром“, написао је он, пренео је ТАСС.
Према речима гувернера, у региону Вороњеж се спроводи сет додатних мера које осигуравају безбедност.
„Интеракција са органима за спровођење закона и војном командом се наставља. Лично пратим ситуацију“, додао је Гусев. Руске снаге противваздушне одбране обориле су „непријатељски“ дрон у региону Курск који се граничи са Украјином, рекао је гувернер тог региона, додајући да су у рушевинама оштећењи гасовод и једна кућа, пренео је Ројтерс.
„У селу Толмачево пале су крхотине. Повређених нема“, написао је регионални гувернер Роман Старојт на апликацији за размену порука Телеграм.
Украјина готово никада јавно не преузима одговорност за нападе унутар Русије и на територију под руском контролом у Украјини, међутим, Кијев је недавно саопштио да је подривање руске логистике део припрема за планирану контраофанзиву.
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija danas o BiH

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гусев: Два украјинска дрона покушала да нападну војни објекат у Вороњежу у Русији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.