Почела седница заједничке комисије за сарадњу Србије и Мађарске

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 10:34

Почела седница заједничке комисије за сарадњу Србије и Мађарске

Заседање Заједничке комисије за економску сарадњу између Србије и Мађарске почело је данас у Палати Србија, а седницом копредседавају министар унутрашње и спољне трнговине у Влади Србије Томислав Момировић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Владимир Спорчић Претходно је одржан билатерални састанак двојице министара а на заседању комисије требало би да се оцени актуелна економска сарадња Србије и Мађарске и поставе смернице за њени даље унапређење.
Спољнотрговинска размена Србије и Мађарске лане је износила 3,65 милијарди евра а значајно, скоро за трецину, је порастао извоз из Србије у Мађарску и износио 1,5 милијарди евра.
Планирано је да Момировић и Сијарто после пленарне седнице потпишу Протокол са заседања и да се обрате новинарима а биће потписан и Меморандум о пословној сарадњи између РТС-а и мађарских телевизија МТВА и ДУНА. У оквиру заседања Заједничке комисије за економску сарадњу данас ће у Привредној комори Србије (ПКС) бити одржан и Пословни форум Србија-Мађарска а како је објавила ПКС, учесницима форума ће се осим министара Момировића и Сијарта обратити и председник ПКС Марко Чадеж.
Након уводних обраћања биће одржане презентације о инвестиционим и привредним потенцијалима Србије и Мађарске, као и Б2Б састанци привредника.
Као секторе са великим потенцијалом за јачање привредне сарадње из ПКС наводе грађевину, металску и текстилну индустрију, ИКТ, фармацију, банкарство, третман вода и отпада, рециклажу.
Poznati dobitnici pokrajinskih priznanja „Milutin Milanković“ i „Pavle Jovanović“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела седница заједничке комисије за сарадњу Србије и Мађарске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.