Трипл-дабл маестралног Јокића – Денвер на корак до финала Запада

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 09:30

Трипл-дабл маестралног Јокића – Денвер на корак до финала Запада

Српски центар Никола Јокић још једном сјајном игром предводио је свој тим Денвера до победе над Финиксом са 118:102 за предност са 3:2 у победама у полуфиналној серији. Фото: Танјуг/AP/Darren Abate Победом на свом терену Денвер је добио шансу да већ за два дана на шестом мечу као гости Финикса >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изборе пласман у финале Западне конференције где их очекује дуел са победником из меча ЛА Лејкерса и Голден стејта.
Никола Јокић је наставио да исписује НБА историју постигавши десети трипл-дабл у плеј-офу у каријери чиме је престигао легендарног Вилта Чемберлена.
Сомборац је меч завршио са 29 постигнутих поена уз 13 скокова и 12 асистенција, одлично мотивисао и предводио остатак тима у коме су још четворица играча имала двоцифрен шутерски учинак. Предњачио је Брус Браун са 25 поена, Мајкл Портер и Џамал Мареј су додали по 19 поена, а Гордон је убацио десет уз по 6 скокова и асистенција.
Посебно је денвер одлично одиграо одбрану у великој мери зауставивши Девина Букера о чему сведочи и његов нешто скромнији учинак од 28 поена што му је најслабији резултат у серији.
Дурент је окончао меч са 26 поена уз 11 скокова и 7 асистенција, а двоцифрен је био и Диандре Ејтон са 14 поена али је све то било недовољно за равноправнији отпор расположеном тиму домаћина.
Денвер је на старту меча на свом терену преузео иницијативу и вођство а гости су само у другој четвртини успевали да пруже нешто равноправнији отпор и само на кратко смање убедљиву предност домаћина.
У наставку Јокићев тим поново осваја двоцифрену предност и више се није постављало питање победника до коначног славља на домаћем терену и вођства у серији.
Шеста и можда одлучујућа утакмица је на програму у ноћи између четвртка на петак од 4.00, по средњоевропском времену, у Финиксу.
Још једно Јокићево „први пут у историји“ (ВИДЕО)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трипл-дабл маестралног Јокића – Денвер на корак до финала Запада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.