Најчешће грешке које већина нас прави када почне да вежба

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 09:01

Најчешће грешке које већина нас прави када почне да вежба

Кренули смо у теретану, напорно вежбамо, али резултата нема. Зашто је то тако? Фото: Pexels/Jonathan Borba Стручњаци тврде да већина нас прави одређене грешке због којих резултати изостају, а ево о чему је реч.
Губитак тежине може бити изазован процес, посебно ако се борите да редовно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вежбате. Међутим, може се десити да се бројеви на скали не померају упркос вашим напорима. Ово може бити веома непријатно, али не брините – то је уобичајен проблем.
Најчешће грешке које могу да вас спрече да изгубите тежину упркос редовном вежбању.
Потпуно погрешна перцепција тренинга Иако одлуке саме по себи нису лоша ствар, претпоставка да се можемо натрпати неограниченим количинама „лоше хране“ и онда почети да вежбамо не доводи до резултата.
Тренинг није казна коју треба издржати због лоше исхране, тренинг је награда коју сами себи дајемо и дугорочно улажемо у своје здравље. Ако смо доследни, умерени и имамо план, бољи физички изглед може да уследи као својеврсни бонус.
Тренинг сам по себи није довољан да направимо значајне промене у нашем телу. Ако заборавимо на уравнотежену, умерену и нутритивно богату исхрану и довољно одмора, тешко да ћемо видети значајније резултате.
Не спавате довољно Спавање је кључно за добро здравље, а такође и за губитак тежине. Недостатак сна може да промени хормоне, повећа апетит и отежа постизање циљева губитка тежине. Покушајте да спавате најмање седам до осам сати сваке ноћи.
Не добијате довољно протеина у исхрани Протеин је есенцијална хранљива материја која вам помаже да се осећате сито и задовољно, а такође је важан за изградњу и поправку мишићног ткива. Обавезно укључите довољно протеина у своју исхрану једући храну попут пилетине, рибе, тофуа, пасуља и јаја.
Не заборавите да једете довољно, пијете пуно воде, довољно спавате, тачно процените количину калорија које сагоревате, мешајте своје вежбе и будите доследни у својим напорима. Уз стрпљење, упорност и мало одлучности, можете постићи своје циљеве губитка тежине и живети здравији и срећнији живот.
Zašto nije dobro da spavamo sa uključenim televizorom?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најчешће грешке које већина нас прави када почне да вежба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.