Додик: Србији није потребна додатна дестабилизација након великих трагедија

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 20:27

Додик: Србији није потребна додатна дестабилизација након великих трагедија

Председник Републике Српске, Милорад Додик, рекао је данас да је Србији у тренуцима појачаног сензибилитета најмање потребна било каква додатна дестабилизација, јер су две трагедије у којима је изгубљено 17 младих живота довољно дестабилизујеће за цело друштво. Фото: Танјуг/Милош >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Миливојевић Он је то изјавио, коментаришући последње протесте у организацији неколико опозиционих странака у Србији, пренела је агенција Срна.
Председник је оценио да се то догађа у моменту када Србија пролази, можда, најтеже тренутке у последњих 30 година, с обзиром на то да је суочена с борбом за очување државног суверенитета, а сада и са масовним убиствима која нису својствена овим просторима.
„Сматрам да је неопходно пустити институције државе Србије да раде свој посао, како би се живот што пре вратио у нормалу“, навео је Додик.
Нагласио је да породице жртава, али и сви чланови друштва, морају да врате какав-такав мир и наставе са животом.
„Не могу да подржим, нити да схватим политизацију било какве трагедије, јер она не води решењу, већ продубљивању проблема, а грађанима Србије проблеми сада нису потребни“, истакао је председник Републике Српске.
Према његовим речима, струка треба да објасни како је дошло до те две трагедије и да ће проблем бити решен само заједничким снагама, без подела.
„Уважавам политичке различитости, јер без њих нема демократског друштва, али поучен неким искуствима у Републици Српској не могу да прихватим да било ко те трагедије покуша да политички злоупотреби“, додао је Додик.
Sofić: Institucijama Srpske pravoslavne crkve i lokalnim zajednicama Srba u regionu 9,9 miliona dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Србији није потребна додатна дестабилизација након великих трагедија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.