МУП: Надзор рада стрелишта у складу са мерама Владе Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 18:46

МУП: Надзор рада стрелишта у складу са мерама Владе Србије

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за управне послове, у складу са мерама Владе Србије о контроли стрељана, врше надзор над радом стрелишта која имају регистровано оружје, саопштено је данас из МУП-а. Foto: www.mup.gov.rs Надзор се врши у циљу контроле одговорног лица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и затечених запослених лица – да ли имају издата одобрења за рапоређивање запослених лица која долазе у контакт са оружјем (морају испуњавати све услове из чл. 11 Закона о оружју и муницији).
Надзор се врши и у циљу контроле просторно-техничких услова за безбедан смештај и чување оружја – да ли је оружје ускладиштено на законом прописан начин у месту седишта правног лица, односно да ли је смештено у посебној просторији у металним ормарима, касама, сефовима и трезорима и да ли се оружје држи одвојено од муниције.
Надзор се обавља и због контроле оружја – да ли затечено оружје одговара броју и подацима о оружју који се за то правно лице воде у евиденцијама овог министарства.
Из МУП-а додају да се надзор врши и у циљу контроле евиденције о набављеном оружју и основним деловима; набављеној муницији; о потрошеној муницији и о запосленима – да ли се евиденције воде на прописаним обрасцима, да ли се воде уредно и ажурно и да ли се чувају трајно, да ли се уредно издају прописане исправе за пренос оружја и муниције, као и евиденције о лицима обученим за руковање ватреним оружјем и издатим потврдама о похађању обуке и издатим уверењима о обучености у руковању ватреним оружјем уколико се на стрелишту изводи и обука у руковању ватреним оружјем.
Такође, у надлежности Сектора за ванредне ситуације је издавање мишљења о испуњености просторно-техничких услова за безбедан смештај и чување оружја и муниције, као и давање мишљења у вези са коришћењем стрелишта, додају из МУП-а.
Ovo je trio koji osmišljava i organizuje nasilje u Srbiji!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак МУП: Надзор рада стрелишта у складу са мерама Владе Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.