Матео: Морамо будемо опрезни, не смемо да занемаримо кошаркаше Партизана

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 16:50

Матео: Морамо будемо опрезни, не смемо да занемаримо кошаркаше Партизана

Тренер кошаркаша Реала Ћус Матео изјавио је данас да очекује да ће његов тим одиграти квалитетан меч против Партизана и додао да се нада да ће мадридски клуб победом затворити четвртфиналну серију плеј-офа Евролиге. Фото: Euroleague Кошаркаши Реала и Партизана одиграће сутра од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 21 сат у Мадриду мајсторицу четвртфинала Евролиге. Прва два меча у Мадриду добио је Партизан, а наредна два у Београду екипа Реала. Победник сутрашњег дуела избориће пласман на Завршни турнир Евролиге у Каунасу.
Реал ће на овом мечу играти без суспендованог Гершона Јабуселеа и повређеног Габријела Дека. Партизан неће моћи да рачуна на Алексу Аврамовића.
„Радујемо се мечу против Партизана. Желимо да одиграмо добру утакмицу и да победом затворимо серију. На менталном плану смо добро, али на физичком не тако добро. Имамо повређене играче и једног који је суспендован. Међутим, ми имамо чврст менталитет да се боримо против свих недаћа.
То се видело у Београду, надам се да ћемо сутра имати исти приступ“, рекао је Матео, преноси званични сајт Партизана.
Он је истакао да не жели да се осврће на претходне мечеве.
„Десиле су се неке ствари које привлаче пажњу, али сада више нема прошлости или будућности, већ само садашњи тренутак. Утакмица која може да превагне на једну или другу страну. Нико не зна шта ће на крају да се деси. Већ смо исписали историју толико пута, као што наша химна то и каже, сада су све мисли на једној утакмици. Треба да будемо опрезни, да схватимо шта су наше врлине и мане. Покушали смо да на терену истакнемо врлине и то ћемо да пробамо да урадимо и сада, јер нас на крају чека велика награда“, додао је тренер Реала.
Матео је потом похвално говорио о капитену Партизана Кевину Пантеру.
„Он је сјајан играч и мораћемо да мотримо на њега. Са таквим шутером, зонска одбрана не мора да буде ефикасна. Пантер може да искочи, као и било који други играч Партизана, то не смемо да занемаримо. Зато морамо да се бранимо као тим“, рекао је Матео.
Тренер Реала је истакао да се узда у добру игру Валтера Тавареса.
„То што је он одиграо је изузетно. Помогао нам је да нађемо решење и наметнемо наше услове у одбрани и нападу. Волео бих да то уради и у среду. Знам да га противници често фаулирају и то треба издржати. То је покушај да му се увуку у главу, да га излуде. Ако исконтролише то, биће наш најбољи играч“, навео је Матео.
Тренер Реала је на крају нагласио да очекује велику подршку навијача на сутрашњем мечу.
Победник меча Реал – Партизан играће у полуфиналу Завршног турнира Евролиге против екипе Барселоне.
Atalanta neočekivano blago kažnjena za rasne uvrede na račun Vlahovića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Матео: Морамо будемо опрезни, не смемо да занемаримо кошаркаше Партизана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.