Пољска: Руског амбасадора спречили да положи венац поводом Дана победе

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 16:41

Пољска: Руског амбасадора спречили да положи венац поводом Дана победе

Демонстранти, углавном Украјинци, блокирали су данас пролаз амбасадору Русије Сергеју Андрејеву до споменика совјетским војницима где је желео да положи венац поводом Дана победе у Другом светском рату. Фото: Танјуг/AP Photo Они су му пут препречили великом инсталацијом направљеном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од стотина плаво-жутих украјинских застава и крстова који представљају симболична обележја гробница Украјинаца које су Руси убили од почетка инвазије у фебруару прошле године, пише АП.
Инсталацију је направила грађанска иницијатива „Евромајдан-Варшава“, која подржава Украјину у борби против Русије.
Организаторка Викторија Поребњак рекла је да је инсталација намењена за борбу против руске пропаганде и да покаже „праву слику свету“.
„Бомбардовани смо, убијани смо, силовани смо. Убијају нас само зато што смо Украјинци“, поручила је она.
Пошто му је пут био блокиран, руски амбасадор је венац оставио испред инсталације која је укључивала и велике макете бомбардованих градова Буча, Ирпин, Херсон и Бахмут.
Андрејев, који је на истом месту на Дан победе прошле године поливен црвеном течношћу, обећао је да ће се вратити касније током дана.
Londonska policija se izvinila zbog hapšenja demonstranata na dan krunisanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска: Руског амбасадора спречили да положи венац поводом Дана победе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.