Зеленски: Очекујем нове санкције Русији, укинути трговинска ограничења према Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 16:12

Зеленски: Очекујем нове санкције Русији, укинути трговинска ограничења према Украјини

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да је о питањима одбране, санкција Русији и европским интеграцијама, разговарао са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky Зеленски је истакао да очекује да ће Европска унија ускоро >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одобрити додатне санкције Русији због инвазије на Украјину, преноси Ројтерс.
Он је додао да су трговинска ограничења која су Украјини наметнули њени источноевропски суседи “апсолутно неприхватљива“ и да Кијев очекује “снажне одлуке“ Европе да их укине.
Зеленски је на заједничкој конференцији за новинаре са Фон дер Лајен у Кијеву оценио та ограничења као “оштра и протекционистичка“ и рекао да иду на руку Русији.
Говорећи о одбрамбеним напорима Украјине током рата, Зеленски је рекао да његова земља “свакодневно“ демонстрира ефикасност одбране од руске агресије.
“Сваки успех против руских напада доказ је да можемо да победимо агресора“, рекао је он и додао да је потреба бржа испорука муниције из ЕУ.
Зеленски је рекао да је Русија после дуже паузе појачала своје нападе на Украјину последњих недеља, укључујући и ракетне ударе јутрос у Кијеву, и оценио да је то због тога што руске снаге “морају нешто да представе“ свом војном и политичком руководству, пошто нису успеле да пре 9. маја заузму Бахмут.
Фон дер Лајен је Кијев описала као “срце које куца у ритму европских вредности“, наводећи да се Украјина бори за идеале Европе који се данас славе.
Она је такође говорила о напорима увођења санкција против “Путина и његових присталица“, рекавши да ЕУ чини све што може да уништи „Путинову ратну машинерију и његове приходе“.
Berbok: Kina može da igra odlučujuću ulogu u okončanju rata u Ukrajini ako želi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Очекујем нове санкције Русији, укинути трговинска ограничења према Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.