Ако поштујете ова правила нећете се угојити

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 16:01

Ако поштујете ова правила нећете се угојити

Иако многи током зиме добију који килограм вишка, придржавањем три једноставна правила можете себи помоћи да останете у форми и у овом периоду године и да спремни и витки дочекате лето. Фото: Pixabay/happyveganfit Постоји клише да се просечна особа угоји око пет килограма током зимских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и новогодишњих празника. Иако се тај број може разликовати у зависности од истраживања, и даље је уобичајено да људи добију неколико килограма вишка захваљујући свим великим оброцима и укусним посластицама.
Међутим, поштујући неколико једноставних правила, можете уживати у празничној сезони.
Заслужите своје посластице Период хладног времена обележен је бројним посластицама и топлом храном, а придржавајући се овог правила нећете морати да се суздржавате,  препоручљиво је да своје посластице зарадите вежбањем. На пример, ако сте вежбали, зарадили сте део Торде, али ако сте пропустили неколико тренинга и провели дан на каучу, вероватно бисте то требали прескочити. Вежбањем пре него што се препустите некој посластици, спречавате нежељено повећање масти и заправо повећавате шансе да се те калорије претворе у мишиће.
Пратите правило 80/20 Уместо да бринете о неколико оброка које ћете појести током празничне сезоне, усредсредите се на здраву и чисту исхрану 80 одсто времена, једите немасне протеине, пуно поврћа, добре угљене хидрате и здраве масти и избегавајте прерађену нездраву храну. Ако то учините, онда можете потрошити преосталих 20 посто на посластице. Након уживања у том тешком оброку са породицом и пријатељима, можете се вратити својој нормалној исхрани већ следећег дана без утицаја на телесну масноћу.
Будите доследни физичкој активности Док многи путују и одступају од устаљених навика, стручњаци препоручују да не прескачете тренинге или физичку активност уопште. Иако се овај период сматра временом за опуштање, свака физичка активност ће утицати на одржавање форме у ово доба године.
Isprobajte čaj Jelene Đoković koji topi salce – a pije se umesto kafe

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако поштујете ова правила нећете се угојити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.