Додик: Највећа претња безбедности у БиХ је Кристијан Шмит

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 15:21

Додик: Највећа претња безбедности у БиХ је Кристијан Шмит

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је највећа претња безбедности у БиХ Кристијан Шмит који се, како је навео, лажно представља, те додао да је добро што ће се српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић сутра обратити на седници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Савета безбједности УН. Фото: Танјуг/Борислав Ждриња Коментаришући Шмитов извештај Савету безбедности УН о стању у БиХ, Додик је рекао да он брани уставни поредак, а да је у Шмитовом извештају поменут више од 50 пута у негативном контексту.
„Знају сви да лажу. Република Српска од када је ја водим је мирна, стабилна и усмерена ка развоју. У Републици Српској нема насиља, како они то приказују“, истакао је Додик.
Поновио је да Шмит није именован у Савету безбедности УН, да је БиХ неприхватљива уколико није уставна и да Република Српска неће остати у БиХ која није уставна.
„Шта је ту реторички проблематично? Шта треба да кажем, да не постоји Устав, да је он високи представник па да будем добар момак? Ја то нисам, наравно“, навео је Додик, пренела је РТРС.
Putin: Civilizacija ponovo na prekretnici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Највећа претња безбедности у БиХ је Кристијан Шмит се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.