Лондонска полиција се извинила због хапшења демонстраната на дан крунисања

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 14:41

Лондонска полиција се извинила због хапшења демонстраната на дан крунисања

Британска полиција изразила је данас жаљење због хапшења људи који су за време крунисања краља Чарлса III протестовали против монархије, уз поруку да се против ухапшених неће водити кривични поступци. Фото: Танјуг/CHANNEL 7 via AP Како преноси Ројтерс, до те одлуке дошло је након изузетно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << негативне реакције јавности на хапшења.
Лондонска полиција је у суботу ухапсила шест особа, користећи се овлашћењима из закона о јавном реду и миру и закона којим се ограничавају протести који је ступио на снагу неколико дана пре крунисања.
Међу ухапшенима је и вођа удружења за борбу против монархије “Република“, Грејем Смит, као и други чланови тог удружења.
Полиција је саопштила да су демонстранти ухапшени јер су имали предмете који би могли да се користе да се “закључају“ односно залепе на положајима на траси којом се кретала поворка учесника крунисања, што су демонстранти демантовали. Полиција је такође изразила „жаљење“ што су демонстранти спречени да протестују.
“Верујем да је постојала унапред смишљена одлука пре него што су уопште стигли да нас ухапсе. Ако су покушавали да умање наш публицитет, то је имало велике последице. Оно што се догодило обишло је свет“, рекао је Смит.
Он је додао да су му се полицајци лично извинили, али и да планира да разговара са адвокатима о предузимању правних радњи.
Zelenski: Očekujem nove sankcije Rusiji, ukinuti trgovinska ograničenja prema UKR

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лондонска полиција се извинила због хапшења демонстраната на дан крунисања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.