Шта јести пре тренинга

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 11:31

Шта јести пре тренинга

Да би ефекти тренинга били још бољи, осим врсте вежби, важно је и шта једемо пре и после вежбања. Основно правило о исхрани пре тренинга гласи да на тренинг не идете сити, али ни гладни. У првом случају, нећете моћи да се концентришете на вежбање, а у другом, ваши мишићи пате јер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << им је потребна енергија. Фото: Pexels/Gustavo Fring Најбоље је јести два сата пре тренинга и то оброк који садржи 40% угљених хидрата, 40% протеина и 20% масти, саветују тренери. Ако не стигнете, узмите неку ужину која ће вам помоћи да заварате глад и изгурате тренинг. Тај мини-оброк треба да има око 250 калорија, а избегавајте намирнице богате мастима и влакнима. Водите рачуна да у ужини има угљених хидрата.
Заблуда је да одмах после вежбања мишиће треба нахранити протеинима. И зато, пре него што узмете шницлу, боље прво поједите неку воћку како бисте вратили инсулин у границе нормале. Дакле, прво нахраните тело угљеним хидратима, па тек затим протеинима.
Ovo je spas za domaćice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта јести пре тренинга се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.