Сеу Антунес: Португал ће због суше добити помоћ од Европске уније

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 11:15

Сеу Антунес: Португал ће због суше добити помоћ од Европске уније

Португалска министарка пољопривреде и хране Мариа до Сеу Антунес потписала је уредбу којом се утрврђује да је суша погодила 40 одсто јужног региона земље, на основу чега ће се, такође, активирати мере за подршку пољопривредницима, најавила је она данас. Фото: Танјуг/AP Photo/Armando >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Franca Према њеним речима, уредба је потписана у петак након што је Министарство добило податке од националног Метеоролошког завода (ИПМА), у којима се наводи да „у последња два месеца није било кише“, да су „током априла била три топлотних таласа“, а да су „просечне и максималне температуре биле знатно изнад нормалних“, пренео је Еуроактив.
„Ово нам омогућава, да заједно са Европском комисијом, констатујемо да смо у сушном периоду“, рекла је Мариа до Сеу Антунес. Она је истакла да су технички подаци омогућ или потписивање уредбе о суши, што омогућава „активирање скупа мера у оквиру подршке пољопривредницима“.
Мариа до Сеу Антунес је детаљно објаснила да ова помоћ може доћи или из јединственог захтева стратешког плана Заједничке пољопривредне политике (ЦАП) или из „другог скупа мера“ за које се тражи одобрење Брисела, од којих је једна да се необрађена земља може користити за испашу. Португалска министарка пољопривреде и хране је навела да се „очекује погоршање ситуације“ и да ће је Министарство „веома пажљиво пратити“.
Antonov: SAD koriste pretnje da spreče veterane da odu u Moskvu na Dan pobede

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сеу Антунес: Португал ће због суше добити помоћ од Европске уније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.