Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен допутовала у Кијев

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 09:17

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен допутовала у Кијев

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен допутовала је данас у Кијев. Фото: Танјуг/AP Photo/Mary Altaffer „Лепо је вратити се у Кијев. Тамо где се свакодневно штите вредности које ценимо. Зато је ово прикладно место за прославу Дана Европе“, написала је Фон дер Лајен на Твитеру.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Она је поздравила одлуку украјинског председника Володимира Зеленског да 9. мај у Украјини буде обележаван као Дан Европе. Председница Европске комисије објавила је и фотографију са перона кијевске железничке станице, где ју је дочекао заменик министра спољних послова Украјине Евген Перебијнис.
Фон дер Лајен ће се данас састати са председником Украјине Володимиром Зеленским.
Зеленски је у понедељак потписао указ на основу којег ће у Украјини 9. мај бити обележаван као Дан Европе, заједно са државама Европске уније. Зеленски је такође предложио да 8. мај буде обележаван као Дан сећања и победе над нацизмом у Другом светском рату.
Antonov: SAD koriste pretnje da spreče veterane da odu u Moskvu na Dan pobede

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен допутовала у Кијев се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.