Одбачена тужба против Твитера за дискриминисање особа са инвалидитетом

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 08:01

Одбачена тужба против Твитера за дискриминисање особа са инвалидитетом

Федерални суд у Калифорнији одбацио је тужбу против Твитера у којој се тврди да та компанија дискриминише запослене раднике са инвалидитетом. Фото: Unsplash/Souvik Banerjee Пресудом је одлучено да тужилац и бивши менаџер у Твитеру Дмитриј Бородајенко није успео да докаже како су измене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које је увео нови власник Илон Маск непропорционално утицале на раднике са инвалидитетом, преноси Ројтерс.
Међутим, Бородајенко је добио могућност да у наредне три недеље поднесе измењену тужбу, што ће он и учинити, навела је његова адвокатица.
„Илон Муск је својим речима и понашањем показао потпуно непоштовање према запосленима са инвалидитетом“, рекла је Шенон Лис-Риордан.
Бородајенко, који је преживео рак, тврди да га је Твитер отпустио у новембру када је одбио да престане да ради на даљину.
Илон Маск, који је прошле године купио Твитер за 44 милијарде евра, навео је у допису запосленима да треба да буду спремни на „дуге радне сате уз висок интензитет рада“ или да дају отказ.
Promet na berzi 667,9 miliona dinara, indeksi u porastu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одбачена тужба против Твитера за дискриминисање особа са инвалидитетом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.