Антонов: САД користе претње да спрече ветеране да оду у Москву на Дан победе

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 07:21

Антонов: САД користе претње да спрече ветеране да оду у Москву на Дан победе

САД су искористиле претњу одузимањем пасоша како би спречиле америчке ветеране из Другог светског рата да путују у Москву на параду поводом Дана победе, изјавио је руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов. Фото: Wikimediacommons/U.S. Mission Geneva / Eric Bridiers „Другу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << годину заредом напори америчке администрације ометају одлазак америчких учесника у Другом светском рату на параду за Дан победе. Ратни ветерани су били под невиђеним притиском. Чак им се претило одузимањем пасоша, па нису могли да одлете у Русију и учествују у прослави 78. годишњице Велике победе“, навео је он у саопштењу.
Додао је да су САД спречиле да се оствари сан ветерана да „виде Црвени трг и загрле браћу по оружју“. Антонов је рекао да је тај потез увредљив не само за ветеране који су се борили против нацизма, већ и за све оне који се сећају „светог подвига“, преноси агенција ТАСС.
„Желимо да амерички ратни ветерани знају да је Русија поносна на њихов допринос заједничкој победи. Непријатељска политика САД неће поткопати дух борбеног другарства у Другом светском рату. Сматрамо да је наша дужност да заштитимо истину о херојима“, рекао је амбасадор.
Peskov: Ruska vlada preduzima sve moguće mere bezbednosti uoči Parade pobede

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Антонов: САД користе претње да спрече ветеране да оду у Москву на Дан победе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.