Ово воће је моћан савезник у борби против можданог и срчаног удара!

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 19:01

Ово воће је моћан савезник у борби против можданог и срчаног удара!

Свакодневни унос банана и других намирница богатих калијумом може спречити срчани и мождани удар, тврде стручњаци након анализе најновијих истраживања. Фото: Pixabay/LustrousTaiwan Резултати истраживања показалa су да храна богата калијумом може зауставити смртоносне блокаде тако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што неће допустити да се зидови артерија временом стврдну.
Научници су истраживања спровели на мишевима с високим ризиком од срчаних обољења након што су конзумирали високу количину масти. Након тога су мишеве хранили високим, нормалним и ниским нивоом калијума. Артерије мишева који су уносили низак ниво калијума биле су много проблематичније.
С друге стране, код јединки које су уносиле веће количине калијума ређе је долазило до стврдњавања артерија.
Такође, уочено је да су они мишеви који су храњени намирницама са већом количином калијима имали су мању крутост крвних судова.
Недавне студије показале да недостатак калијума у организму узрокује стврдњавање артерија.
Научници верују да калијум има способност да регулише гене који одржавају флексибилност артерија.
Просечан дневни унос калијума требало би да буде 3.500 милиграма, саветују стручњаци. Осим банана, овај минерал заступљен је доста у спанаћу, парадајзу и кромпиру.
Ovo mogu biti prvi znaci da vašem organizmu nedostaju proteini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово воће је моћан савезник у борби против можданог и срчаног удара! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.