На Шодрошу одржано такмичење Кајак кану клуба „Лиман“ (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 19:04

На Шодрошу одржано такмичење Кајак кану клуба „Лиман“ (ВИДЕО)

Одржана је још једна кајакашка манифестација на Шодрошу и угостила 24 екипе како из Србије тако из региона.
Данашњи догађај био је и више него активан за све такмичаре који су се надметали у кајакаштву на адреси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кајак кану клуба „Лиман“, самим тим Шодрош је опет био домаћин у кајакаштву.
То су биле узбудљиве и неизвесне трке кајаком, кануом, једноседом, двоседом и четвороседом и то на дистанци од 200, 1000, 1500 и 2000 метара.
На основу великог броја такмичара, њих 295 пријављених, сазнајемо да ова мајска манифестација представља најмасовније кајакашко клупско надметање у земљи.
Било да учествују у најмлађим категоријама, млађим пионирима или сениорима, овакав тип турнира окупља младе таленте и спада у турнире од великог значаја за развој овог спорта у Новом Саду. Фото: Градске инфо Иако је кајакаштво спорт за све генерације, оно што можемо приметити да у њихов клуб (основан 1986. године) долазе и деца, али и старији заљубљеници у спортове на води.
Посебно они спортисти којима је овај клуб био полазна станица за освајање многих награда у спорту на води, од којих је засигурно најуспешнија Новосађанка Милица Старовић
Планом детаљне регулације Шодроша предвиђене су и нове стазе за кајакаше, које би онда омогућиле да Нови Сад постане и домаћин неких међународних такмичења у спортовима на води, као што су Европска и Светска првенства.
Фото: Градске инфо Automobilista Milovan Vesnić četvrti na trci šampionata Evrope u Španiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Шодрошу одржано такмичење Кајак кану клуба „Лиман“ (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.