Министар полиције Републике Српске:Подигнут степен активности МУП-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 17:13

Министар полиције Републике Српске:Подигнут степен активности МУП-а

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је данас да, после трагичних догађаја у Србији, јавност у Републици Српској не треба да буде забринута, јер је подигнут степен активности МУП-а посебно у области високотехнолошког криминалитета, малолетничке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << делинквенције и наркоманије. Фото: Танјуг/ NEBOJŠA RAUS/ bg
„МУП Српске, након трагичних дешавања у Србији, појачаће оне мере које је и до сада обављао у сарадњи са другим секторима јер је реч о мултисекторском приступу, нарочито када су деца у питању“, нагласио је Каран.

Он је додао да ће се, пре свега, размислити о поновом увођењу школских полицајца, који су се показали као јако добри.

„МУП са великим бројем других сектора, ресорних министарстава, социјалним установама, школама, наставницима, локалним заједницама већ дужи низ година има сталне пројекте који се односе на едукацију наставника, родитеља и ђака када је реч, пре свега, о вршњачком насиљу, специфичном сегменту малолетничке делинквенције, опасностима које са собом носи дрога, оружје“, рекао је Каран.

Каран је додао да је прошле године око 300 припадника МУП-а у том смислу едуковало 20.000 ученика основних и средњих школа, око 700 наставног особља и родитеља, пренео је РТРС.

Он је најавио и да ће бити појачана контрола оружја стрељачких клубова и потврдио да се у Републици Српској та контрола врши редовно.
Dodik najavio niz mera za bezbednost maloletnika u školama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министар полиције Републике Српске:Подигнут степен активности МУП-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.