Ево зашто не треба држати јаја у вратим фрижидера!

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 17:01

Ево зашто не треба држати јаја у вратим фрижидера!

Иако већина људи то чини, ипак не би требало да држите јаја на вратима фрижидера. Фото: Pixabay/Alexandra_Koch Разлог за то је нестабилност температуре.
Наиме, температура у овом делу фрижидера се стално мења јер су врата отворена, па се јаја брже покваре. Најбоље би било да их држите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на средњој полици фрижидера јер је тамо најнижа температура.
Такође имајте на уму да их треба опрати пре него што их ставите у фрижидер како бисте спречили ризик од инфекције салмонелом. Иако већина инфекција пролази без потребе за посебним третманом, одређени случајеви инфекције могу бити опасни по живот.
Кувари саветују и да се јаја не стављају одмах у фрижидер ако су претходно била у врелом аутомобилу или слично, јер не могу да издрже нагле промене температуре, а могу и брже да се покваре.
Поред тога, поред јаја не треба стављати намирнице које имају јак мирис јер имају ломљиву љуску која ће скоро тренутно апсорбовати све околне мирисе.
Zbog “izgladnelog” imunog sistema može da se razvije teži oblik bolesti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево зашто не треба држати јаја у вратим фрижидера! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.