Кишида: Срце ме боли због патње Корејаца током јапанске колонијалне владавине

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 15:30

Кишида: Срце ме боли због патње Корејаца током јапанске колонијалне владавине

Јапански премијер Фумио Кишида обратио се данас држављанима Јужне Кореје рекавши да га боли срце када помисли на патњу и бол људи током „јапанске колонијалне владавине“ над Корејом, осврћући се на историјске несугласице које су поквариле односе између две земље, пренео је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс. Foto: Jung Yeon-je/Pool Photo via AP Кишида борави у Сеулу, што је прва посета Јужној Кореји једног јапанског лидера у претходних 12 година, након што је председник Јужне Кореје Јун Сук Јеол боравио у Токију у марту.
Говорећи новинарима на брифингу поводом састанка са Јуном, Кишида није понудио ново извињење за дела Јапанаца почињена током окупације између 1910. и 1945. године, али је рекао да његова влада дели став ранијих влада, од којих су се неке извињавале.
„Мене лично срце боли када помислим на бројне људе који су претрпели бол, тугу, патњу, у време тешких околности тог времена“, рекао је Кишида.
Јун је рекао да нерешена историјска питања не треба да значе да се не могу начинити кораци ка продубљивању односа две земље услед све већих међународних криза, додајући да он жели још више да побољша односе.
Високи званичник из Јуновог кабинета рекао је да Кишидине изјаве нису биле припремљене унапред и да му је Јун захвалио што је показао „искреност, иако није било таквог захтева“.
Додао је да ће то бити „од велике помоћи за будућу сарадњу“.
Moskva obećala Vagneru oružje za nastavak akcija u Bahmutu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кишида: Срце ме боли због патње Корејаца током јапанске колонијалне владавине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.