Избегавајте ове намирнице, од њих ћете бити увек гладни

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 15:00

Избегавајте ове намирнице, од њих ћете бити увек гладни

Неколико залогаја одређене хране може активирати делове нашег мозга и црева који стимулишу глад. Зато се запитајте да ли је добро узимати одређену храну ако сте већ гладни. Фото: Pixabay/PDPics Ово су намирнице које тада треба избегавати.
Чипс, помфрит и хлеб Грицкалице попут чипса >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и помфрита су само обрађени угљени хидрати са пуно масти. Када једете прерађене угљене хидрате, ниво шећера у крви расте, где се ослобађа велика количина инсулина. Ако сте узели велику количину грицкалица, па чак и хлеба, инсулин ће резервисати вишак шећера, па ћете и даље осећати глад.
Колачи и слаткиши Неки нутриционисти тврде да тело у почетку не разликује рафинисани шећер од меда. Шећер активира путеве награде и апетита у вашем мозгу другачије од других извора енергије. Када поједете слатко, мозак шаље информацију телу да нисте сити.
Јогурт са ниским садржајем масти Истраживања су показала да је важно колико дуго проводите жвакање. Што дуже жваћете, дуже ће се ваше тело осећати ситим. Због тога, када пијете јогурт, не жвачете и због тога можете раније да осетите глад. Истовремено, јогурт са мањом количином масти има и доста угљених хидрата и шећера, због чега га треба избегавати.
Дијетална газирана пића и вештачки заслађени слаткиши Иако многи људи мисле да су дијетални газирани сокови и слаткиши са вештачким заслађивачима одличан начин за смањење калорија, они заправо нису тако добри. Када вам вештачки заслађивачи дођу на језик, центри за награду у вашем мозгу се активирају и сигнализирају вашем цреву да очекује калорије. Када се калорије не појаве, мозак покушава да врати равнотежу јелом.
Marinade koje će dati mesu više ukusa i mekoće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Избегавајте ове намирнице, од њих ћете бити увек гладни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.