Ове намирнице ће вам помоћи да смршате

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 14:01

Ове намирнице ће вам помоћи да смршате

Постоји много начина на које можете уштедети новац купујући храну и држати се здраве исхране. Ових неколико намирница су веома приступачне и помоћи ће вам у процесу губитка килограма. Фото: Pixabay/stevepb Грчки јогурт Студија о томе како се исхрана односи на повећање телесне тежине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << открила је да свака дневна порција јогурта спречава 0,82 килограма тежине. Због високог садржаја протеина, јогурт може учинити да се осећате ситим дуже на исти начин на који то чине извори протеина на бази меса. Само пазите да има мало доданог шећера.
Овсене пахуљице Овсена каша је богата влакнима и доказано снижава холестерол, одржавајући ваше срце здравим. Они такође могу задржати осећај ситости дуже. Али треба избегавати инстант зоб или било која паковања са додатком шећера. Уместо тога, додајте свој заслађивач када једете кашу, али уместо шећера додајте мед или зачине, попут цимета или мушкатног орашчића.
Браон пиринач Учили су нас да избегавамо храну са угљеним хидратима ако желимо да изгубимо масти. Једење смеђег пиринча може вам помоћи да изгубите тежину. Људи који једу две или више порција смеђег пиринча недељно могу смањити ризик од развоја дијабетеса типа 2 за око 10 процената. Жене које конзумирају више целих житарица богатих влакнима теже су мање од оних које не конзумирају.
Пасуљ Једење пуно махунарки као што су пасуљ, сочиво и сланутак један је од највећих дијететских предиктора да ли ћете доживети старост, кажу истраживачи. Пасуљ у свим својим варијантама је богат извор протеина, витамина и минерала, сложених угљених хидрата и влакана, плус има мало масти и соли и јефтин је за куповину. Они који једу пасуљ имају 23 одсто мање шансе да добију на тежини и имају 22 одсто мањи ризик од гојазности.
Конзервирана туњевина Конзервирана туњевина је јефтина храна богата протеинима и одличан извор Омега-3, здравих масти које могу помоћи нашем мозгу да функционише и поправи наше ћелије.
Јабуке Сви се охрабрујемо да једемо воће као део наших пет дневно, али неке сорте могу бити скупе или богате фруктозом. Јабуке садрже мање калорија од многих других врста воћа и могу помоћи у губитку тежине тако што ћете дуже остати сити. Конзервирано воће такође може бити добар начин да укључите воће у вашу исхрану, уштедеће вам новац и такође ће трајати дуже од свежег.
Hrana koja čuva zdravlje štitne žlezde

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове намирнице ће вам помоћи да смршате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.