На Продуктној берзи највише се трговало пшеницом, цене у паду

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 11:51

На Продуктној берзи највише се трговало пшеницом, цене у паду

На Продуктној берзи у Новом Саду се претходне седмице највише трговало пшеницом, која другу недељу заредом има примат у трговању, а када је реч о ценама и даље је присутан негативан ценовни тренд код свих примарних пољопривредних производа, наводи се у недељном извештају те >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << берзе. Фото: Wikimedia Commons/Emagneto Додаје се да је преко берзе прометовано 2.874 тона робе, чија финансијска вредност износи 76, 4 милиона динара, а обим промета био је за 29,17 одсто већи у односу на прошлонедељни.
Тражња на тржишту кукуруза је била слаба, а берзански уговори закључивани су по ценама од 22 до 23 динара по килограму без ПДВ-а.
Најдинамичније је било тржиште пшенице, а међу купцима су били млинари, трговци и извозници, а, како се наводи у извештају, за разлику од претходне недеље, када је било интересовања и за квалитетнију пшеницу, ове недеље тражња је била усмерена на пшеницу са протеином 11 до 12 одсто.
Пшеницом се трговало у ценовном распону од 21,80 до 22,80 динара по килограму без ПДВ-а.
Понуда сојиног зрна била је мала, у ценовном распону од 58 до 58,50 динара по килограму без ПДВ-а, док је сточни јечам са хектолитром 60 кг продаван по цени од 22,50 динара по килограму без ПДВ-а.
Na energetskom forumu u Beogradu o izlasku iz krize energetskog sektora

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Продуктној берзи највише се трговало пшеницом, цене у паду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.