МИП Русије: САД и Украјина одговорне за терористички напад на писца Прилепина

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 11:15

МИП Русије: САД и Украјина одговорне за терористички напад на писца Прилепина

Министарство спољних послова Русије оптужило је Вашингтон и Кијев да су одговорни за терористички напад на писца Захара Прилепина. Фото: Pixabay/essuera „Одговорност за овај и друге терористичке акте сносе не само украјинске власти, већ и њихови западни покровитељи, пре свега Сједињене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Америчке Државе, које су од државног удара у фебруару 2014. брижно неговале антируски неонацистички пројекат у Украјини“, наводи се у саопштењу, пренео је ТАСС.
Додаје се да „недостатак осуде Вашингтона још једног у низу терористичких напада на руског новинара и јавну личност представља чин саморазоткривања америчких власти“.
Истиче се и да је ћутање релевантних међународних организација „недопустиво“.
У суботу ујутро аутомобил који је возио Захар Прилепин дигнут је у ваздух на аутопуту у Нижњем Новгороду, приликом чега је Прилепин задобио преломе и потрес мозга, а његов возач је погинуо.
Александар Пермјаков, који је ухапшен након бомбашког напада на аутомобил руског писца, признао је да је деловао по наређењу украјинских тајних служби, саопштила је прес служба руског Истражног комитета.
Razvožajev: Ukrajina u toku noći lansirala više od 10 dronova na Krim

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак МИП Русије: САД и Украјина одговорне за терористички напад на писца Прилепина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.