Гроси: Ситуација око НЕ Запорожје постаје све мање предвидива

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 10:15

Гроси: Ситуација око НЕ Запорожје постаје све мање предвидива

Ситуација око нуклеарне електране Запорожје постаје све мање предвидива и потенцијално опасна, изјавио је генерални директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси. Фото: Танјуг/Russian Defense Ministry Press Service/AP „Изузетно сам забринут због веома реалних ризика >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у вези са нуклеарном безбедношћу са којима се електрана суочава“, истакао је он, пренео је ТАСС.
Гроси је рекао да стручњаци ИАЕА који су присутни на локацији и даље чују гранатирање и додао да то велико нуклеарно постројење мора бити заштићено.
„Наставићу да вршим притисак на све стране да се обавежу на постизање овог виталног циља и ИАЕА ће наставити да чини све што може да помогне да се осигура нуклеарна безбедност и сигурност у нуклераној електрани“, додао је он.
Нуклерана електрана Запорожје је највећа у Европи по броју блокова и капацитету.
Од марта прошле године је под контролом руске војске, а две стране оптужују се узајамно за грантирање подручја нуклеарке.
Kadirov poslao pismo Putinu o prebacivanju boraca Ahmata u Bahmut

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гроси: Ситуација око НЕ Запорожје постаје све мање предвидива се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.