Председник Бразила осудио недостатак напора да се ослободи Џулијан Асанж

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 08:19

Председник Бразила осудио недостатак напора да се ослободи Џулијан Асанж

Након што је данас присуствовао крунисању краља Чарлса III у Лондону, председник Бразила Луиз Инасио Лула да Силва осудио је недостатак заједничких напора да се ослободи оснивач Викиликса Џулијан Асанж, који је већ четири године у британском затвору „Белмарш“. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Eraldo Peres, File „Срамота је да је новинар који је осудио преваре једне државе против друге ухапшен, осуђен на смрт у затвору, а ми ништа не чинимо да га ослободимо. То је лудост“, рекао је Лула новинарима, пренео је АП.
Он је истакао да „говоримо о слободи изражавања“ и да је Асанж у затвору јер је „осудио зло“.
„А штампа не чини ништа у одбрану овог новинара. Не могу то да разумем“, рекао је председник Бразила.
Он је казао да је заборавио да разговара о томе са британским премијером Ришијем Сунаком, али да ц́е му писати по повратку у Бразил.
Асанж се бори против изручења Сједињеним Америчким Државама, где је оптужен због објављивања више хиљада тајних докумената током 2010. и 2011. године.
Krunisan kralj Čarls III i kraljica Kamila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Бразила осудио недостатак напора да се ослободи Џулијан Асанж се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.