Група републиканаца у Сенату против подизања границе америчког дуга

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 07:59

Група републиканаца у Сенату против подизања границе америчког дуга

Група од 43 републиканца у америчком Сенату навела је у писму лидеру демократске већине Чаку Шумеру да се противе гласању о закону који би само подигао горњу границу америчког дуга без решавања других приоритета. Фото: Танјуг/AP/Patrick Semansky Републиканци, предвођени сенатором Мајклом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Лијем, укључујући лидера мањине Мича Меконела, истакли су да суштинска потрошња и буџетске реформе треба да буду полазна тачка за преговоре, пренео је Ројтерс.
Неколико умерених сенатора, укључујући сенаторе Мита Ромнија, Лизу Мурковски и Сузан Колинс, није потписало писмо.
Председник САД Џозеф Бајден, демократа, последњих дана је критиковао републиканце због претњи да неће да подигну горњу границу дуга осим ако демократе не пристану на значајно смањење буџета.
Бајден ће се у уторак састати са четворицом највиших лидера Конгреса како би разговарали о приоритетима потрошње, саопштила је Бела кућа.
Америчка министарка финансија Џенет Јелен навела је недавно у писму Конгресу да Агенција можда неће моћи да испуни све дужничке обавезе већ од 1. јуна ако горња граница дуга не буде подигнута.
Kadirov poslao pismo Putinu o prebacivanju boraca Ahmata u Bahmut

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Група републиканаца у Сенату против подизања границе америчког дуга се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.