Колика је идеална разлика у годинама између деце: Мама је дала одговор који многи сматрају савршеним

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 07:56

Колика је идеална разлика у годинама између деце: Мама је дала одговор који многи сматрају савршеним

Док неки родитељи мисле да је боље добити двоје деце за две године, дотле има много више оних који сматрају да је то исцрпљујуће за родитеље. Фото: Pexels/Pixabay Кад планирају проширење породице, многи парови воде дебату о томе да ли је старије дете довољно велико и зрело да би добро >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прихватило брата или сестру.
И док неки родитељи сматрају да је најбоље да разлика између деце буде годину, евентуално две, јер су родитељи још у форми да брину о беби, дотле су други на становишту да би маме требало да се одморе између рађања и да је идеална разлика у годинама између деце барем шест.
Кејтлин Кимер, “тренер за спавање” беба и деце је објаснила да је четири године идеална разлика између деце. – То је довољна разлика да би деца могла да уживају у детињству, а да родитељи не буду под стресом због подизања малишана – наводи Кејтлин.
– На пример, управо сам оставила своје 16-месечно дете да спава, легла сам са њим и заспала сам. Пробудила сам се 20 минута касније, али уопште нисам бринула шта је моје петогодишње дете радило за то време. Има пет година, може да остане само пола сата.
Испоставило се да Кејтлин није једина која мисли да је четворогодишња разлика међу децом најбоље решење.
Многи родитељи који је прате на друштвеној мрежи “ТикТок” потврдили су да је управо то савршена разлика у годинама и за децу и за родитеље.
– Моја деца су рођена у размаку од четири године и то је савршено – написала је једна мама.
Друга је додала: – Старије дете није љубоморно на пажњу коју супруг и ја посвећујемо млађем детету, а разлика између њих је четири године.
– Имам тројицу синова и разлика између њих је по четири године. Блиски су између себе и то ми много значи – поделила је своје искуство трећа мама.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колика је идеална разлика у годинама између деце: Мама је дала одговор који многи сматрају савршеним се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.