Подољак: Пригожин нема директну комуникацију са Кремљом

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 07:56

Подољак: Пригожин нема директну комуникацију са Кремљом

Саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак изјавио је данас да понашање шефа Вагнер групе Јевгенија Пригожина показује да он нема директну комуникацију са Кремљом. Фото: WikimediaComonns/President.gov.ua „Пригожин више не добија буџетска средства, не добија средства преко >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Министарства одбране“, рекао је Подољак, преноси Кијев Индепендент.
Према његовим речима, сада се у Русији формирају многи „мали кланови, који су сви део Путиновог клана“.
„Пригожиново понашање у последње време показује пукотине међу овим клановима“, оценио је Подољак.
Пригожин је у петак у увредљивом видео обраћању руском министру одбране Сергеју Шојгуу и начелнику Генералштаба Валерију Герасимову, запретио да ће повући своје трупе 10. маја због недостатка муниције.
Пригожин је данас најавио да ће снаге чеченског председника Рамзана Кадирова заменити Вагнерове плаћенике у Бахмуту.
Процурели документи америчких обавештајних служби, које је Вашингтон пост објавио у петак, показују да се руски војни врх трудио да одговори на Пригожинове јавне увреде и апеловао на председника Владимира Путина да интервенише.
Лист је навео да је претња повлачењем плаћеника из Бахмута „последњи покушај да се задржи истакнута улога у инвазији“.
Битка код Бахмута је најдужа у рату у Русији, јер траје од јуна прошле године.
„Ukrajinci svakodnevno gube između 400 i 600 vojnika“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Подољак: Пригожин нема директну комуникацију са Кремљом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.