Шта у организму може да изазове недовољан унос воде?

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 16:00

Шта у организму може да изазове недовољан унос воде?

Иако постоји много узрока главобоље, дехидрација је главни кривац. Да бисте избегли главобоље у будућности, пијте воду током целог дана уместо да чекате да вам позли жеђ. Фото: Pixabay/ 1465301 Када не пијете довољно течности, јавља се и тврда столица. Ако сте љубитељ кофеина и пића засићених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шећером, имајте на уму да се трудите да чешће конзумирате воду.
То ће вам помоћи да избегнете осећај изненадног недостатка енергије који се обично јавља сат или два након испијања нездравог пића.
Лекари су доказали да се метаболизам учесника истраживања повећао за 30 одсто након што су попили само пола литра воде. Ако покушавате да смршате, вода ће вам посебно помоћи у овом процесу.
Не можете да се фокусирате на задатак? Ово може бити повезано са дехидрацијом. Вода чини чак 80 одсто мозга, а чак и њен мали недостатак негативно утиче на памћење и пажњу.
Ако већ приметите већи број откуцаја срца него иначе, то може бити узроковано недовољном потрошњом воде.
Сматра се да је просечна нормална брзина откуцаја срца у мировању за одраслу особу између 60 и 100 откуцаја у минути.
Када не пијете довољно течности, ваше срце мора да ради јаче да пумпа крв кроз тело, због чега оно брже куца.
Да бисте омогућили да ваш кардиоваскуларни систем ради ефикасније, започните дан са пуно течности и редовно посежите за водом током дана.
Ako vas iritira glasno žvakanje hrane ili žvakaće gume, evo ko je kriv

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта у организму може да изазове недовољан унос воде? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.