Ашанин: Стање повређених код Младеновца боље, један пацијент пуштен кући

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 15:21

Ашанин: Стање повређених код Младеновца боље, један пацијент пуштен кући

Директор Универзитетског клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је данас да је ситуација са рањеним пацијентима у масовном убиству код Младеновца много боља него јуче и да је од девет пацијената, њих четворо скинуто са респиратора. Фото: Pixabay/sasint „Они самостално дишу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << естубирани су, потпуно су свесни и разговарали смо са њима. Поред њих четворо, имамо и пацијента којег смо успели да отпустимо кући. То је пацијент 1981. годиште, који је имао прострелну рану у доњем делу леђа“, рекао је Ашанин. Додао је да су две пацијенкиње у критичном стању.
„Једна има повреду стомака са тешким повредама јетре, дуоденума, десног бубрега и трансверзалног колена. Друга тешка пацијенткиња има фрактуру лобање, повреду левог ока. То двоје су нам најтежи пацијенти“, рекао је Ашанин.
Што се тиче наставнице и деце повређене у ОШ „Владислав Рибникар“, Ашанин каже да су једног 13-годишњака ученика успели да отпусте кући.
„Он је имао устрелну рану десне потколенице. Наставница је сасвим добро и следи јој микрохируршка ортопедска интервенција шаке и код једне девојчице, ученице која је сасвим добро. Процениће се да ли је потребна неопходна ортопедска интервенција подлактице“, навео је Ашанин.
Каже да је у тој групи један дечак који је у критичном стању, али да је он под максималним надзором.
„Урадили смо контролна снимања, јуче је урађена гастоскопија, преглед магнетном резонанцом и ти су налази доста задовољавајући“, рекао је Ашанин.
Grujičić: Dečak koji je na Urgentnom biće pušten kući danas ili sutra

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ашанин: Стање повређених код Младеновца боље, један пацијент пуштен кући се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.