Инијеста одлази из Кобеа пре истека уговора

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 14:00

Инијеста одлази из Кобеа пре истека уговора

Легендарни Шпанац је ове сезоне одиграо укупно 59 минута у првенству Јапана, стигле су га и године, али нема намеру да још завршава каријеру. Фото: Wikimediacommons/Илья Хохлов Шпанац Андрес Инијеста (39) пре истека уговора напустиће јапански клуб Висел Кобе за који игра од 2018. године. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Јапански медији наводе да ће легендарни фудбалер, један од највећих играча у историји Барселоне, у јулу напустити Кобе иако му уговор истиче у јануару 2024. године.
Инијеста је читаву каријеру, пре преласка у Јапан, провео у табору Барсе са којом је освојио све што се могло освојити у фудбалу.
У Кобе га је привукла понуда која се није могла одбити – 30 милиона долара по сезони.
Инијеста одрађује пету сезону у овом јапанском клубу и када се све сабере, земљу „Излазећег сунца“ напустиће са позамашном свотом новца на рачуну.
Висел Кобе ће иначе одиграти 6. јуна пријатељску утакмицу са Барселоном и тај меч би требало да буде и последњи за некадашњег шпанског репрезентативца у дресу Висела, којег предводи и као капитен.
Ове сезоне Инијестина улога у тиму је драстично опала, одиграо је тек четири непуне утакмице у шампионату, укупно 59 минута што је и главни разлог због чега напушта клуб.
Засад, нема намеру да прекида професионалну каријеру. Постоје понуде из САД и са Блиског Истока и ове две дестинације би могле да буду нове станице у његовој каријери.
Gazda Napolija: Ako nas UEFA ne zaustavi, osvajamo Ligu šampiona

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Инијеста одлази из Кобеа пре истека уговора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.