Маринаде које ће дати месу више укуса и мекоће

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 14:00

Маринаде које ће дати месу више укуса и мекоће

Да би месо са роштиља, рерне или тигања било укусно, дајте му довољно времена да одмори у маринади. Фото: Pixabay/Lebensmittelfotos У принципу, маринаде треба да имају нешто кисело, нешто масно и нешто мирисно да би месо било примамљиво, укусно и мекано. Мишљења се разликују о томе да ли месо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << треба посолити пре печења на роштиљу или не, али већина кувара се слаже да млевено месо треба посолити пре печења на роштиљу, а прве резове посолити након уклањања са роштиља. Ако маринаду посолите (осим ако није раствор соли и воде), боље је да не претерујете.
Медитеранска маринада Месо посолите и побиберите и натрљајте маслиновим уљем. У чинију ставите кришке лимуна, на њих положите месо и преко њега распоредите бели лук, млади лук и ловоров лист. На врх ставите кришке лимуна и ставите у фрижидер преко ноћи.
Зачињена маринада Помешајте сок од поморанџе са ђумбиром, бибером, очишћеном љутом паприком, белим луком и маслиновим уљем у блендеру. Одрезак прелијте маринадом и оставите да одстоји 10 минута.
Ароматична маринада У блендер ставите чен белог лука, гранчице рузмарина, суви оригано, сенф и балзамико сирће и блендајте док се бели лук ситно не исецка. Затим постепено додајте маслиново уље и мешајте док не постане кремасто. Лагано зачините сољу и бибером. Премажите месо, ставите у посуду коју можете добро затворити и оставите у фрижидеру најмање четири сата.
Азијска маринада У већој чинији помешајте 2 кашике неутралног уља и 2 кашике шећера са 3 кашике соја соса, 2 кашике сусамовог уља, кашичицом ренданог ђумбира, 3 чена сецканог белог лука, ренданом јабуком и сецканом љутиком. Зачините сољу и бибером. Додајте месо и оставите да одстоји најмање пола сата.
Пикантна маринада Растопите путер у тигању. На један килограм меса додајте по две кашике измрвљених семенки коријандера, црног и белог бибера и пржите на умерено лаганој ватри 1 минут. Умешајте кап смеђег шећера и кашичицу соли. Смесу натрљајте на месо и пребаците у чинију. Покријте пластичном фолијом и ставите у фрижидер на 3 сата.
Namirnice koje izgledaju zdravo, ali mogu sabotirati vaš proces mršavljenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маринаде које ће дати месу више укуса и мекоће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.