Пирати напали амерички трговински брод у Гвинејском заливу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 13:47

Пирати напали амерички трговински брод у Гвинејском заливу

Сезона пиратерија од Југоисточне Азије до Африке не јењава. Неидентификовани пирати напали су амерички трговински брод за расути терет „ Гребе Булкер” код обала Габона у Гвинејском заливу и киднаповали три члана посаде, укључујући капетана брода, потврдиле су јуче поморске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << агенције. Фото: WikimediaCommons/Arnas Goldberg „Три члана посаде киднапована су када су пирати напали „Гребе Булкер”, супрамакс из 2010. године у власништву ‘Игл Булка’ –америчке фирме са седиштем у Стамфорду у Конектикату. Непосредно после на сидришту Овендо у Габону”, навод „Женева Драј”, водеће светске асоцијације за транспорту робе, потврђено је у лондонском Ситију.
Први извештаји наводе да је 17 чланова посаде неповређено током овог напада. Иначе, три отета члана посаде су капетан и други и трећи официри, према „Међународној кризној соби 360”, платформи за управљање ризицима и кризама.
Капетан „ Гребе Булкера” је иначе Рус, док су два прва официра пореклом Грузијци, навели су правосудни извори Габона. Отели су их неидентификовани наоружани људи”. Рекао је неидентификовани извор турској агенцији „Анадолу”.
Габонске власти су два ипо сата након напада послале патролни чамац на увиђај, јавили су афрички медији.
„Овај догађај је показао значај ефикасне одбране тачака јер су на сидришту биле доступне локалне наоружане националне гарде”. Објавиле су локалне онлајн новине „Директ Инфос Габон”. Цитирајући безбедносну фирму за лов на пирате Амбреи.
Japan: U Išikavi stanje pripravnosti zbog naknadnih potresa i jake kiše

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пирати напали амерички трговински брод у Гвинејском заливу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.