Јапан: У Ишикави стање приправности због накнадних потреса и јаке кише

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 13:42

Јапан: У Ишикави стање приправности због накнадних потреса и јаке кише

Централна јапанска префектура Ишикава и данас је у стању приправности због накнадних потреса и јаке кише након земљотреса јачине 6,5 степени Рихтерове скале који је претходног дана погодио регион. У којем је најмање једна особа погинула, а 27 повређено. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP Мушкарац >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стар 65 година погинуо је у потресу у петак у граду Сузу након што је пао са мердевина.
Неколико зграда се срушило, а клизишта на путевима потврђена су у граду Сузу на врху полуострва Ното након земљотреса у 14.42 сати у петак.
Више од 50 накнадних потреса догодило се у тој области након почетног потреса. Највећег у низу који је погодио област Ното од децембра 2020. године, пренео је Кјодо.
Власти у Сузуу отвориле су центре за евакуацију у граду. Док је гувернер Ишикаве Хироши Хасе рекао да ће затражити од централне владе да помогне у обезбеђивању смештаја за оне који су погођени земљотресом.
Градоначелник Сузуа Масухиро Изумија рекао је да граду у овој фази није потребна помоћ снага за самоодбрану.
Јапанска метеоролошка агенција упозорила је да би јаки накнадни потреси сличног интензитета могли да се појаве у временском периоду од око недељу дана.
За викенд се у овој префектури предвиђају обилне падавине. Које би могле да повећају ризик од клизишта у областима у којима је земљотрес растресао тле.
Метеоролошка агенција је прогнозирала падавине у префектури до 30 милиметара на сат од суботе увече до недеље ујутру. Уз прогнозу до 120 милиметара за област Ното током 24 сата до шест сати ујутру у недељу.
Земљотрес се догодио током празника Златне недеље у Јапану када многи људи путују из разоноде или због посете породици.
SZO: Stigla hitna medicinska pomoć za oko 165.000 ljudi u Sudanu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан: У Ишикави стање приправности због накнадних потреса и јаке кише се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.